Безплатни онлайн курсове в подкрепа на бизнеса
|

Безплатни онлайн курсове в подкрепа на бизнеса

Русенска търговско-индустриална камара и Бизнес Иновационен Център ИНОБРИДЖ, отварят безплатен достъп до два обучителни курса в подкрепа на бизнеса и общността в условията на настъпилата COVID-19 пандемия.

Като водеща браншова организация в региона, ние от екипа на Русенска търговско-индустриална камара и Бизнес Иновационен Център ИНОБРИДЖ, осъзнаваме отговорността си да оказваме подкрепа на бизнеса, общността и съгражданите си в тези сковаващи развития около пандемията COVID-19. Ето защо, отваряме два обучителни курса които смятаме, че ще бъдат от полза на голям брой заинтересовани лица. Материалите са разработени по проекти от програма Еразъм+ на ЕС в международно партньорство с водещи организации в сферата на бизнеса и образованието в Европа. 

Курс 1 – DiTEM: Дигитална трансформация на Европейските МСП.

Проект DiTEM стартира през 2016г. и приключи успешно през септември 2019г. В трите години на проекта, Manchester Metropolitan University, БИЦ ИНОБРИДЖ и още 5 международни организации от 5 Европейски държави разработиха обучителен инструментариум който има за цел да подпомогне мениджъри на фирми от МСП, настоящи и бъдещи предприемачи, както и студенти които се обучават в подобни специалности като увеличи конкурентоспособността им и им помогне в техния път към дигитализацията. Обучителни материали са поместени в специално създадена онлайн платформа за обучение и са разделени в следните 6 модула:

  • Е-лидерство
  • Киберсигурност
  • Големи данни (Big Data)
  • Облачни услуги
  • Мобилни решения
  • Дигитален маркетинг и социални медии

За да получите достъп до платформата е необходима елементарна регистрация като следвате стъпките описани в Ръководството за регистрация и първоначални насоки и ползване и Ръводството за обучение. Повече за проекта и какво включват самите модули на обучение, можете да научите като посетите официалният уебсайт на проекта или свалите брошурата на български от тук. Вижте какво каза Мирослав Людмилов – участник в пилотното обучение на курса DiTEM в следното видео.

Курс 2 – RESTART 4.0: Дигитални обучителни инструменти за насърчаване на Индустрия 4.0 в ЕС.

Проект RESTART 4.0 стартира през 2017г. и приключи през Януари 2020г. Освен Русенска-търговско индустриална камара, в него участват още 7 организации от 6 Европейски държави. Основната цел на проект RESTART 4.0 е квалифициране на нови професионалисти, способни да подпомагат цифровата трансформация на Eвропейските компании, използвайки предимствата, предлагани от технологията Индустрия 4.0. Самото обучение е създадено за подобряване и разширяване на предлагането на висококачествени възможности за обучение, съобразени с потребностите на отделните малко опитни или ниско квалифицирани лица. Обучителни материали са поместени в специално създадена онлайн платформа за обучение и са разделени в следните 8 модула:

  • Въведение в Индустрия 4.0
  • Компютърно проектиране, Реверсивно инженерство, Цифрово програмно управление
  • Облачни услуги
  • Дигитални фабрики
  • Електронна търговия
  • Е-лидерство
  • Големите данни
  • Индустриална сигурност

За да получите достъп до платформата отново е необходима елементарна регистрация като следвате стъпките описани в Ръводството за обучение. Повече за проекта и какво включват самите модули на обучение, можете да научите като посетите официалният уебсайт на проекта или свалите брошурата на български от тук.

Ние вярваме и инвестираме усилия в предаването на знания! Вярваме също и в споделянето им, и се надяваме знанията заложени в тези два курса на обучение да помогнат както в професионалното така и в личното Ви развитие.

За всякакви въпроси свързани с курсовете на обучение, моля обръщайте се към Айри Мемишев-експерт програми и проекти, на имейл amemishev@rcci.bg. 

С най-добри пожелания,

Екипът на РТИК и БИЦ ИНОБРИДЖ

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност