|

Бизнес делегация до Люксембург, 3-4 април 2019

Българската Търговско-Промишлена Палата (БТПП) организира бизнес делегация до Люксембург в периода 3- 4 април 2019г. По време на посещението там се предвижда провеждането на бизнес форум с двустранни срещи по интереси. Събитието се организира, съвместно с Търговско-промишлената палата на Люксембург.

Стабилната и високодоходна пазарна икономика на Люксембург се характеризира с умерен растеж, ниска инфлация и високо ниво на иновации. Люксембург е вторият по големина  световен център за инвестиционни фондове, най-важният частен банков център в Еврозоната и водещ европейски център за презастрахователни компании. Освен това люксембургското правителство има за цел привлечане на стартиращи интернет и високотехнологични компании. Най-голям дял в икономиката на страната заемат услугите – сред които банковото дело, промишленост (желязна руда и производство на стомана, химикали, каучукова промишленост и др.) и селско стопанство (производството на картофи, зърнени храни, както и винарство).

Освен бизнес форум с двустранни срещи, организаторите са планирали провеждане на разговори с други бизнес организации, посещение на фирми и др.

Поканата за включване в делегацията е насочена към фирми с интереси в следните области: информационни и комуникационни технологии, финанси, финансови технологии, стартъп компании, логистика – мултимодален транспорт, туризъм, банково дело, енергетика, хранително-вкусова промишленост, фармация, електроника и електротехника и др.

За заявяване на участие: m.markova@bcci.bg до 13 март /сряда/ 2019.

За допълнителна  информация и въпроси: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 494, 02 8117 489.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност